Roztomily filmecek Ratatouille

1. červenec 2007 | 23.13 |
blog › 
Roztomily filmecek Ratatouille

obrazekVcera jsem mela moznost jit do kina na dalsi povedny kousek z pixarovske dilny. Nepovedene kousky od "pixaraku" uz ani necekame, ze? Ale zas na druhe strane co byste vy od filmu o kulinarske kryse cekali? Ja cekala prumernou pohadku pro deti, jenomze me zas prekvapili. Uz jenom tim, ze krysa, resp. krysak, Remy a hlavni cloveci postava Linguini maji stejna ocka.

Remy je pekny krysak. Vubec neni vypaseny a jeho kozisek je namodrale barvy. Dba o hygienu a jidlo je pro nej pozitkem, nikoli pouze prisunem energie nutne k zivotu. Zatimco si jeho klan debuziruje na odpadcich, Remy vidi, ze je tak trochu jina krysa. Na jidle si chce pochutnat. Remy chce nejen jist, ale i varit. Hlavne varit – to je Remyho sen.

Shodou nahod se nas krysak a pako Linguini se zrzavou kstici daji dohromady. Svou netradicni kucharskou karieru v paru odstartuji primo v srdci Parize ve vyhlasene restauraci Augusta Gusteaua.

Jak to ale dopadne, az nekdo prijde na to, ze v kuchyni je krysa? To se dovite jen jestli pujdete na film. Zatim dobrou chut at uz jite cokoli. Nejite-li nic, zkuste si pripravit francouzske Ratatouille. Tady je recept (http://recepty.ekucharka.cz/ratatouille/):

obrazek

ingredience

1 větší lilek
1 menší cuketa
4 rajčata
1 menší zelená paprika
1 menší žlutá paprika
1 menší červená paprika
1 řapík celeru
1 velká cibule
3 stroužky česneku
4 lžíce olivového oleje
200 ml bílého vína
1 bobkový list
1 lžička čerstvého tymiánu
100 ml masového vývaru
tymián, oregano, rozmarýn
sůl, pepř
petrželka, bazalka

obrazekpostup

Na rozehřátém oleji osmahneme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme na kousky nakrájený celer, bobkový list, tymián, rozmarýn a oregano, zalijeme vínem, osolíme a opepříme a podusíme další 3 minuty. Přidáme na kostky nakrájený lilek, plátky cukety, nahrubo nakrájená rajčata a papriky, podlijeme vývarem a podusíme. Asi za 30-45 minut sejmeme pokličku, odpaříme tekutinu a posypeme sekanou bazalkou a petrželkou.

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář