Film: Sezn@mka

12. srpen 2016 | 19.45 | rubrika: minirecenze

Ale tak jako já si myslela, že to bude blbost... Jenomže když kámošky chtěly jít po sto letech do kina, tak jsem šla. Jsem kámoška, ne? No a že zrovna chtěly jít na takovou blbost? No to se občas stane každýmu.

Pod střechami Paříže

22. březen 2015 | 16.29 | rubrika: minirecenze

henryUžívám si jeden z těch víkendů, kdy lůžko opouštím velice nerada. Po bytě se mi válí rozečtené knihy. Vždy vydržím jen do půlky a už se vrhám na další. V pátek na mě v knihovně čekala splněná rezervace knihy Pod střechami Paříže od Henryho Millera.

komentáře (5) | přidat komentář | přečteno: 145x

Z egyptské filmotéky

11. květen 2014 | 15.23 | rubrika: minirecenze

Jelikož trávím hodně času na Interpals.net a jelikož mě milují zejména (jenom?) Arabové a muslimové, dostal se ke mně jeden egyptský film. A tenhle film, přátelé, by se měl promítat na všech základních školách po celém světě v rámci nového předmětu zvaného Tolerance.

Prasák Paul

6. červenec 2011 | 06.07 | rubrika: minirecenze

Chtěla jsem vidět ňákou americkou oddechovou komedii a došlo na Paula. Kdo nevíte, o čem to je, tak se buď podívejte na trailer a nebo vám to rovnou řeknu. Nijak složitý to není. Je to o dvou anglických bláznech do sci-fi, kteří si splní svůj sen, vydají se do Ameriky, kde cestují po stopách "mimozemské civilizace" až, až... No prostě až narazí na ufonka Paula.

komentáře (4) | přidat komentář | přečteno: 142x

Film: Sex ve meste 2

9. červenec 2010 | 21.25 | rubrika: minirecenze

Byly jsme s holkama na Sexu ve meste 2 a libilo se mi to! Jo, reknu to takhle na rovinu a hned na zacatku, protoze vim, ze spousta lidi ma naprosto opacne mineni. No a co? Jak rikam ja – v kine je vsechno dobry :-) Sly jsme na to dopoledne a tak jsem pak mela hezky cely den. Tak nejak me to pozitivne nabilo.

Film: Julie & Julia

8. leden 2010 | 06.32 | rubrika: minirecenze

Nejdriv teda napisu o tom, co mi zvedlo naladu, a az nekdy v dalsim clanku se dovite z ceho mam zas depku. Prave jsem zkoukla moc krasny film Julie & Julia. Urcite jste o nem slyseli. Je to o vareni. Jsem si rikala – ja a vareni?, to me asi bavit nebude. Opak je pravdou. Je to sice o vareni, ale ne zas az tak prvoplanove. Hlavne musim hned na zacatek rict, ze ve filmu hraje velkou roli blogovani.

komentáře (6) | přidat komentář | přečteno: 250x

Film: Avatar

31. prosinec 2009 | 03.41 | rubrika: minirecenze

Byli jsme teda na tom slavnem filmu a jeden listek nas stal sedmnact a pul dolaru! Reziser James Cameron se po mega uspesnem Titanicu vytasil s dalsim trhakem. Ja jsem si od toho nic neslibovala, kdyz je to sci-fi, ale zase na druhou stranu, kdyz se o tom porad tak mluvi, a ze to uplne "zmenilo definici filmu”, tak je clovek zvedavej, no ne?

Kniha: Wesley the Owl

9. prosinec 2009 | 02.15 | rubrika: minirecenze

Dalsi krasna knizecka o zviratku. O knihach se mi pise tezko, kdyz bych vlastne nemela vyzradit, o cem to bylo – jen naznacit. A taky uz si prd pamatuju. Vyslo to ale letos, takze u vas to asi jeste prelozene nebude. A az to budou prodavat v cestine, tak si na tenhle clanek treba uz ani nevzpomenete.

Kniha: A Lion Called Christian

24. srpen 2009 | 20.12 | rubrika: minirecenze

Kniha puvodne vysla uz v roce 1971, ale potom, co se roku 2008 objevilo na YouTube jedno video – a stalo se senzaci – rozhodli se autori knihu doplnit a letos vydat znovu.

komentáře (4) | přidat komentář | přečteno: 238x

Kniha: Alex & Me

3. srpen 2009 | 08.36 | rubrika: minirecenze

Aneb kniha o tom, jak papousci umi mluvit. Tenhle zako, se kterym autorka knihy Irene M. Pepperberg spolupracovala tricet let, dokazal, ze nepapouskuje, nybrz ze rozumi tomu, co rika.

komentáře (5) | přidat komentář | přečteno: 101x