hanicezvesnice: Pěkný report, pěkný, milá Lvice. Musím se vyjádřit k těm haluškám. Poslední dva roky jsme si vyrazili s drahoušem v létě vždycky do nějaké chalupy v Tatrách a samozřejmě zaútočili na halušky, kdekoli. Nejprve u Popradského plesa a pak kdesi v kolibě, leč oboje byly pod mé očekávání. Já tu brynzu nějak necítila, spíš to plovalo v zahuštěném mléce bez soli. Jen ten špek byl špekovitý. Takže skutečně se člověk nemůže spolehnout, ale na druhou stranu, langoše mají dobré a hlavně velké! :-) Halušky nejlepší doma ve vlastní režii. Což mi připomíná, že je zítra udělám. *tanec* Díky za inspiraci! *palec*
hanicezvesnice: :-D :-D Jelikož jsem pravdomluvná, ano, umím, z pytlíku (ale zvládám různé značky!!!) :-D Nicméně mi jde spíš o tu "zálivku". Ta je poctivě brynzová, což jsem v těch dvou kolibách postrádala.
hanicezvesnice: Když dělám pro víc lidí, tak taky brynza a smetana. Pokud tak pro dva a je dostatek brynzy, dávám ji samotnou. Včera jsem do toho prdla i strouhanou mozzarellu, protože jsem ji potřebovala zlikvidovat, táhlo se to jak guma, ale nakonec paráda.
hroznetajne: Haha, mám to úplně stejně, když jedu na Slovensko. Něco mě příjemně překvapí, něco mě potěší, něco mě nasere :D. Od každého trochu :D.
epona: Halušky nejsou složité, jen zabere čas to strouhání brambor, jinak jsou raz dva. Miluju je! Když jsme na Slovensku, můžu je jíst celý týden.A brynzu míchám na půl se zakysanou smetanou.
radus: Hej Lvice, víš, že píšeš stejně jako mluvíš? Já úplně slyším tu intonaci :-)
Výborný článek, bavila jsem se od začátku do konce. Nejvíc mě pobavila ta ležící-tančící trojce s tím, že máš všetko pekné :-D
Bratislavu miluju, takže jsem se s tebou tak jako hezky prošla teď :-)
boudicca: Regiojet vlaky mají vagony pokaždé jiné. Já jezdila i v low-costu po dvou, čtyřkový vagon jsem snad ani nezažila. Zato jsem teď byla nadšená z nové Astry (standard), krásně pohodlná sedadla, nové dotykové obrazovky a spousta prostoru. Ale myslím, že typ sezení je vidět už při bookování jízdenky. Ty čtyřsedadla taky nevyhledávám.
Funící instalaci si beztak půjčili z Brna, kde děsila lidi na Nových sadech několik měsíců. *ee*
Halušky s brynzou miluji. Když je někde nemají dobré, bývám naštvaná. :D Výborné umí mamka, ale já domácí neumím. Jsem ani netušila, že se dají koupit i v prášku.
lvice: Při bookování tam podle mě ty čtyřky nebyly. To bych si všimla!
Astrou jezdím normálně. Sezení je velice pohodlné. To souhlasím.
Takže funění znáš z Brna? *smich*
cayenne®blbne.cz: Na Slovensku jsem sice byla, ale jen jednou a už je to dávno. Jinak čerpám jen z toho, co přijede ze Slovenska za mnou (spolužáci, kamarádi). Přiznávám, že šarkana jsem si musela dohledat. A stejně mám nejraději omrvinky :-) (A denná tlač je taky super!)
Co se cesty týče, cítím nutkání se stevardů zastat. Vím, že buzerují, někteří to prostě neumějí správně podat, ale dělat to bohužel musí. Jinak je to vítaná záminka, proč jim snížit výplatu. Právě proto by měla fungovat i nějaká kategorie bez servisu právě pro ty, co chtějí klid. Jen je škoda, že pak ta úroveň bývá celkově o dost nižší. :(
Pokud se někdy vydám do Blavy, vezmu si článek jako průvodce a zdroj inspirace! *palec*
PS: Souhlasím s Raduš. Úplně jsem si při čtení představovala, jak bys to vyprávěla v té hospodě!
lvice: Já vím, že ti stevardi buzerovat musí. Ale je toho moc. Vždyť chodí častěji než letušky v letadle!
zlomenymec: V Bratislavě jsem nikdy nebyl *nevi* Ale já jsem nikdy nebyl ve většině měst a míst, takže to není nic moc překvapivého *smich*
Ty hnusné halušky mi připomněly zážitek z mého města, kde otevřeli Slovenskou hospodu (majitel byl pochopitelně Čech, kuchaři asi taky :D). Dal jsem si tam kuřecí steak, byl docela silný, tak jsem si ho rozkrojil a... byl syrový.
To bylo poprvé, co jsem v restauraci vracel jídlo :D
rebarbora: Bohužel se hlásím ke skupině, co na Slovensku ještě nebyla *hi* Ale Bratislava mě láká :) Zatím jsem jí jen projížděla vlakem cestou do Budapešti :D